donderdag , 30 mei 2024

MPS Airbus A320 simulator voor Wizz Air

Budapest, 12 oktober 2016- Wizz Air, de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij in Centraal en Oost-Europa, vierde vandaag de feestelijke opening van haar nieuwe simulator in het trainingscentrum in Budapest. 

De nieuwe Airbus A320 fixed base simulator is een mooie aanvullig op de bestaande full motion simulator in het trainingscentrum. Hierdoor kan WIZZ meer flexibilliteit bieden en haar flight- en cabine crews verzekeren van uitmuntende trainingsstandaarden. Deze uitbreiding biedt ook ruimte en trainingsmogelijkheden met oog op de geplande groei.

De simulator, een exacte replica van een Airbus A320 cockpit, is gelijk aan een full flight simulator, maar zonder de beweging. Het hoge kwaltiteits visual systeem wordt gecombineerd met ATC chatter en audio en zorgt voor een realistische vliegomgeving. De simulator, geproduceerd door MPS, zal gebruikt worden voor diverse A320 pilot trainingsactiviteiten zoals type rating maar ook cabin crew trainingen. Net als de full-motion simulator,welke in mei 2013 in gebruik genomen is, zal deze fixed-base simulator beheerd worden door Flight Simulation Company (FSC), een een vooraanstaand en onafhankelijke trainingsaanbieder uit Nederland. FSC is gespecialiseerd in crew trainingen en het beheren van trainingscentra en beheert namens Wizz Air haar gehele traningscentrum. Het trainingscentrum is goed bereikbaar voor de meer dan 2800 personeelsleden van Wizz Air aangezien het zich op de luchthaven van Budapest bevindt.

Diederik Pen, COO van Wizz Air: “We hebben vandaag met het openen van de A320 fixed-base simulator weer een mijplaal bereikt wat de hoge trainingsstandaarden van onze piloten- en cabinetrainingen onderstreept. Wizz Air staat voor de hoogst mogelijke standaarden en bereikt deze door in de meest geavanceerde toestellen, de best mogelijke trainingsfaciliteiten en het meest profesionele personeel te investeren. Onze fixed base simulator vult de full motion simulator goed aan en biedt hiermee uitgebreide trainingsmogelijkheden voor ons. Ik zou graag deze mogelijkheid gebruiken om het WIZZ team en onze zakenpartners te bedanken voor hun harde werk en de bijdrage die zij hebben geleverd aan de toekomst van Wizz Air.

Dick Verburg, CEO en oprichter van MPS: “Wij zijn ontzettend blij dat wij in Wizz Air een nieuwe partner hebben gevonden. MPS gelooft dat door de uitbeiding van het trainingscentrum met onze fixed base simulator, wij een positieve bijdrage kunnen leveren aan Wizz Air’s onberispelijke staat van dienst in de vliegveiligheid. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat een luchtvaartmaatschappij als Wizz Air de waarde van MPS simulators in dit trainingsproces ziet. De MPS simulatoren worden gebouwd naar de hoogste kwaliteitsstandaarden om zo de best mogelijke trainingen te garanderen, maar blijven kostenefficient.”

Perry Roolvink, FSC’s Managing Director voegt hier het volgende aan toe: “Deze ontwikkeling past precies in het totale service concept van FSC. We vinden graag op maat gemaakte oplossingen voor onze (vaak al voor langere tijd) klanten. FSC is ontzettend blij de samenwerking met Wizz Air voort te zetten en verwacht een vruchtbare toekomst.

Link:
– www.mps.aero