woensdag , 29 mei 2024
Frits Brink FAI

Frits Brink nieuwe voorzitter FAI

Nusa Dua, Bali (Indonesië), 15 oktober 2016 – Oud-KNVvL voorzitter Frits Brink is afgelopen zaterdag – tijdens de 110e jaarvergadering van de Fédération Aéronautique Internationale – voor een termijn van twee jaar gekozen tot voorzitter van de FAI.

Brink zat hiervoor vier jaar in het bestuur van de FAI. Hij volgt de Zweed John Grubbström op. Brink is de tweede Nederlander in de geschiedenis van de FAI die verkozen is tot voorzitter. Cor Kolff, oud-voorzitter van de Rotterdamse Aero Club, was voorzitter van de FAI van 1952 tot 1954.

Tijdens zijn aanvaardingstoespraak vroeg Frits Brink onder meer aandacht voor de bevordering van luchtsporten onder de jeugd. Ook wees hij op de soms ridicule beperkingen van de mogelijkheden van luchtsporters in het luchtruim.

FAI
De FAI is de wereldwijde overkoepelende bond ten behoeve van de luchtsporten en registreert internationale luchtvaartrecords. Onder haar auspiciën worden EK’s en WK’s in de verschillende luchtsportdisciplines georganiseerd.

Links:
– www.fai.org
www.knvvl.nl