donderdag , 25 juli 2024
Fokker 70

Farewell Fokker 70 – Dutch at Heart

Amstelveen 7 november 2016 – Op 29 oktober 2017 voert KLM haar laatste vlucht met de Fokker 70 uit. In het kader daarvan verschijnt in oktober 2017 het boek Dutch at Heart. Het is een uitgave van de Stichting Farewell MD-11 in samenwerking met KLM Cityhopper.

Met de uitfasering van de Fokker 70 verdwijnt het laatste vliegtuig van Nederlandse makelij uit de vloot van de Nederlandse luchtvaart. De 97-jarige geschiedenis van KLM met Fokker komt hiermee tevens ten einde.

Het boek Dutch at Heart maakt inzichtelijk hoe KLM in 1920 met de F2 haar reputatie vestigde. Ingegaan wordt op een aantal historische Fokker-vliegtuigtypen binnen dit luchtvaartbedrijf. Ook is er volop aandacht voor de periode waarin KLM Cityhopper opereerde met de hoogdekkers die Fokker na de oorlogsjaren bouwde: de F27/Friendship en later de Fokker 50. Evenmin wordt voorbijgegaan aan de F28/Fellowship, het eerste straalvliegtuig dat Fokker op de markt zette en waarmee NLM/KLM Cityhopper vanaf 1978 vloog.

Tot slot wordt ingegaan op de geschiedenis die KLM en KLM Cityhopper schreven met de Fokker 100 en de Fokker 70. Bijdragen van allerlei direct betrokkenen schetsen samen met uniek fotomateriaal een beeld van het hoofdstuk dat de beide Nederlandse bedrijven met elkaar schreven.

Dutch at Heart is het vierde boek in de reeks die gestart is met drie MD-11-boeken. Het wordt in dezelfde kwaliteit uitgebracht en heeft dezelfde lay-out en vormgeving. De uitgave is Nederlandstalig, gecompleteerd met Engelse inbreng. Een must voor alle liefhebbers van de Nederlandse luchtvaart en de succesvolle passagierstoestellen die Fokker bouwde.

Link:
–  www.fokker-70.nl