donderdag , 25 juli 2024

5 redenen waarom British Airways kapitein De Martino Boeing vliegt

Amsterdam, 10 november 2016 – British Airways kapitein Rob De Martino vertelt waarom piloten en crew zo graag Boeing vliegen. De 55-jarige piloot vliegt alweer 29 jaar bij British Airways en geeft op de 100e verjaardag van de fabrikant 5 argumenten waarom hij Boeings zo speciaal vindt.

Kapitein De Martino vertelt over de eigenaardigheden van het toestel waar de crew mee bekend is, maar waarvan passagiers vaak niet van op de hoogte zijn. Ook spreekt hij van een bijzondere band tussen Boeing piloten wereldwijd. British Airways heeft één van de grootste en modernste vloten ter wereld en bijna de helft van de vloot bestaat uit Boeings.

Hieronder de redenen waarom kapitein De Martino denkt dat Boeings zo geliefd zijn

1. Hun geavanceerde technologie
Boeing deinst er niet voor terug grote technologische stappen te maken. De Dreamliner – waarvan British Airways er 23 heeft, vliegt naar 28 bestemmingen – en is gebouwd van composietmaterialen. De twee motoren leveren ongeëvenaarde hoeveelheid vermogen en zijn bovendien ook extreem zuinig. In het hedendaagse economische klimaat is belangrijk dat ze efficiënt zijn.

2. Ze zien er fantastisch uit
Van de iconische dubbeldeks vorm van de Boeing 747 tot de strakke verschijning van de nieuwe 787’s wing, ze zien er allemaal bijzonder fraai uit. Ik vloog onlangs terug uit de VS – waar British Airways jaarlijks miljoenen passagiers naar 22 bestemmingen vliegt – toen we achter de nieuwe een nieuwe 787-9 Dreamliner vlogen. De eerste officier en ik bewonderden het silhouette voor ons. Ik ben er zeker van dat hij ontworpen is voor optimale aerodynamische eigenschappen, maar hij ziet eruit als een zwaan wanneer hij vliegt.

3. Piloten voelen het toestel wanneer ze hem vliegen
De hele vlieg ervaring is ontworpen met de piloot als uitgangspunt. Airbus ontwierp de fly-by-wire technologie die je tegenwoordig terugvindt in de meeste moderne toestellen. Deze vervingen het traditionele stuurtje in het midden van de zitplaats. Toen Boeing deze technologie implementeerde, bleef het stuur aanwezig maar werd aangevuld met feedback in het stuur. Piloten kunnen het toestel dus aanvoelen als ze ermee vliegen. Het is geen cruciale eigenschap, maar Boeing doet er alles aan om piloten het gevoel van vliegen te houden zodat piloten er plezier aan beleven.

4. De crew heeft meer ruimte
De crew is erg blij met de indeling van de pantry en de uitrustplekken. Ze vertellen dat het toestel zeer praktisch is ingedeeld met voldoende plek om te werken. Boeing designers hadden ook ruimte van de crew kunnen opofferen voor stoelen, maar begrijpen tevens dat een blije crew ook blije klanten oplevert.

5. De speciale broederschap
Ik vlieg momenteel een Airbus -en het is echt een fantastisch toestel – maar er is een soort van broederschap onder Boeing piloten, misschien wel vanwege het feit dat we gewend zijn geraakt aan zijn eigenaardigheden. Zo gaan alle knoppen de tegenovergestelde kant op als je ze vergelijkt met andere toestellen.

Mocht je geinteresseerd zijn, dan kun je met kapitein De Martino naar Los Angeles, San Francisco en Washington DC vliegen. Voor meer informatie over British Airways, ga naar ba.com.