dinsdag , 28 mei 2024
ais jetstream

AIS Flight Academy trainingsorganisatie voor Eastern Airways

Lelystad, 14 november 2016 – Om aan de grote vraag naar piloten bij het Britse Eastern Airways te kunnen voldoen gaan Eastern Airways en AIS Airlines een samenwerkingsverband aan. AIS Flight Academy wordt daarbij zowel supplier als trainingsorganisatie voor de Britse maatschappij.

AIS Airlines gevestigd op Lelystad-Airport lanceerde onlangs in samenwerking met AIS Flight Academy, het AIS Cadetship. AIS Airlines investeert via deze constructie in haar toekomstige piloten. AIS studenten die aan dit Cadetship deelnemen krijgen na hun arbeidscontract bij AIS Airlines een aansluitend arbeidscontract bij Eastern Airways.

AIS Airlines & Eastern Airways zorgen op deze wijze voor zekerheid voor langere termijn nog voordat men aan de praktijk vliegopleiding gaat beginnen. Een groot financieel risico voor de aspirant vlieger word hiermee vermeden en word tevens een tekort aan piloten bij Eastern Airways voor de lange termijn voorkomen.

Eastern Airways opereert 17 Jetstream 41’s, 9 Saab 200s, drie Embraer 145s en twee Embraer 170s, gestationeerd in het Verenigd Koninkrijk met daarnaast enkele operaties in Frankrijk. AIS Airlines heeft inmiddels tien Jetstream 32’s in haar vloot en verwacht dat de Boeing 737’s binnenkort worden toegevoegd.

Links:
– www.easternairways.com
– www.aisflightacademy.com

737
Fotografie: www.aviationphotos.nl