vrijdag , 21 juni 2024

British Airways introduceert eigen Gin

Londen, 15 december 2016 – Vanaf vandaag zal dit speciaal voor British Airways gemaakte drankje – de British Airways Gin – geserveerd worden aan klanten van de prestigieuze Concorde Room in Heathrow Terminal 5 en aan boord in First Class.

Het drankje is voor British Airways samengesteld na een aantal uitgebreide smaaktests onder British Airways klanten in de Concorde Room bar in London. De tests werden uitgevoerd door de gerenommeerde ‘Cambridge Distillery’, de eerste ‘Gin tailor’ ter wereld. De belangrijkste plantaardige ingrediënten van deze exclusieve, kruidige Gin zijn basilicum, rozemarijn en tijm. Al deze ingrediënten worden gecultiveerd in de tuinen van de destilleerderij in Cambridge. Gin is momenteel één van de populairste drankjes die op British Airways vluchten geserveerd wordt. Bij de luchtvaartmaatschappij worden er jaarlijks meer dan 3 miljoen glazen Gin geserveerd.

Troy Warfield, director customer experience van British Airways:
“Gin tonic is enorm populair onder onze gasten. We zijn er zeker van dat deze Gin goed zal lopen tijdens de vlucht in First Class. De Concorde Room is het summum in exclusiviteit aan beide zijden van de oceaan. Het is dus een uitstekende plek om er deze heerlijke Gin te serveren.”

William Lowe, master distiller en eigenaar van de Cambridge Distillery:
“British Airways heeft recht op de beste Gin die er is. We zijn er uiteraard trots op dat deze Gin door British Airways wordt geserveerd in de exclusieve omgeving van de Concorde Room. “We maken onze Gin met veel zorg. We hebben de basilicum, rozemarijn en tijm uit onze eigen tuinen gebruikt en apart gedestilleerd om er zeker van te zijn dat de destilleertemperatuur van elk kruid precies goed is. Daarna worden ze met zorg weer vermengd om er zo British Airways Gin van te maken. Elke fles krijgt het herkenbare British Airways logo.”

De Cambridge Distillery is één van de meest geroemde destilleerderijen ter wereld. Naast British Airways Gin maakt de Cambridge Distillery ook Gin voor The House of Lords die te koop is in het Britse parlement. Ook maakt het de duurste Gin ter wereld, de Watenshi Gin die voor 2.000 pond per fles wordt verkocht.