zaterdag , 13 juli 2024

Pilotenopleider ATC ook in 2017 partner met Lufthansa

Nijverdal, 22 december 2016 – Vanaf 1 Januari 2017 zijn alle organisaties van de Lufthansa Flight Training en Swiss Aviation Training samengebracht in de Lufthansa Aviation Training GmbH. Het hoofdkantoor van de Lufthansa Aviation Training blijft in Bremen bestaan, daarnaast zijn kantoren in Frankfurt en nieuw in München en Zurich.

De Engelstalige vliegopleiding blijft in Frankfurt en Rostock-Laage gegeven worden. Sinds 2013 mag het Aircrew Training Center zich partner van Lufthansa Aviation Training Pilot Academy noemen.

Charlotte Schmitz, Aircrew Training Center:
Onze samenwerking verloopt ontzettend prettig, de lijnen zijn kort daardoor kan snel geschakeld worden. Lufthansa Aviation Training is de grootste airline opleider van Europa, mocht onverhoopt trainingscapaciteit uitvallen dan kan deze meteen ingezet worden op een andere locatie. Lufthansa heeft enorm geïnvesteerd in flight training.

Nederlandse aspirant piloten kunnen zich aanmelden bij het Aircrew Training Center. De selectie voor de integrated vliegopleiding wordt gedeeltelijk in Nederland en in Duitsland afgenomen. De vliegopleiding begint met een korte theoriefase in Frankfurt, vervolgens een eerste praktijkgedeelte in de USA met daarna de ATPL theorie grondschool in Frankfurt. Het leren vliegen op instrumenten en een Multi-Engine vliegtuig blijft in Rostock-Laage, de Multi-Crew Coördination training in Frankfurt en een Airline Operation training in Nijverdal, Nederland. Na het afronden van de gehele vliegopleiding kunnen ATC piloten geplaatst worden bij een luchtvaartmaatschappij binnen het netwerk van Lufthansa.