dinsdag , 28 mei 2024
FCL

AOPA beklaagt zich bij Ombudsman over hoge tarieven KIWA

Lelystad, 4 januari 2017 – In Nederland wordt door het KIWA extreem hoge prijzen berekend voor de diverse luchtvaartdocumenten. Het betreft met name de eerste uitgifte van een Private Pilot License (PPL). Dit is de AOPA en alle bij haar aangesloten vliegers al jaren een doorn in het oog.

Meerdere malen heeft AOPA dit aangekaart bij de betrokken instanties maar tot op heden heeft dat tot geen resultaat geleid. Vandaar dat AOPA een volgende stap zet in haar pogingen om de tarieven van het KIWA naar beneden te krijgen.

John van Asperen, AOPA NL:
Vandaag hebben we een brief gestuurd naar de Nationale Ombudsman waarin we aangeven dat er heel wat op- en aan te merken valt op de argumentatie van de instanties.

Link:
– www.aopa.nl/20170104_Ombudsman_tarieven