donderdag , 13 juni 2024
WK Zweefvliegen

Wereld Kampioenschappen Zweefvliegen 2017 – Benalla, Australië

Benalla (Victoria, Australië – CET +10 uur), 21 januari 2017 – Het 34e WK Zweefvliegen zit er op. Ook tijdens de laatste dag zat het weer niet mee. Strak blauw met een flinke puist wind. Dit had tot gevolg dat de opdrachten in alle klassen zo rond de 300 kilometer lagen. En dat bleek nog knap lastig te zijn, gezien het opvallend hoge aantal (al dan niet virtuele) buitenlandingen in alle drie de klassen.

Ook op dit WK had je deelnemers … en dan had je het Poolse fenomeen Sebastian Kawa. Op de laatste wedstrijddag lukt het hem om de Japanner Makoto Itchikawa van de eerste plaats te stoten en daarmee voor de 11e keer wereldkampioen te worden.

Over de resultaten van het Nederlandse team zijn helaas weinig juichende successtories te vertellen. Niettemin is de door Jeroen Verkuijl behaalde 14e plaats in het eindklassement van de open klasse een ronduit goede prestatie. Jeroen is daarmee de best geklasseerde Nederlander.

Ondertussen zijn de opruimwerkzaamheden begonnen. Heineken grond heeft het zeil al voor de finish gestreken. Het zal nog een flinke onderneming zijn om alles en iedereen weer veilig en wel terug op Nederlandse bodem te krijgen.