dinsdag , 28 mei 2024
Lelystad Airport

Onderzoek isolatie woningen rond luchthaven Lelystad

Den Haag, 24 januari 2016 – Rijkswaterstaat gaat in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu onderzoeken of woningen rondom luchthaven Lelystad in aanmerking komen voor gevelisolatie. De komende weken bezoekt Rijkswaterstaat de woningen die zijn aangemeld voor het onderzoek. Op basis van het onderzoek wordt bepaald of het nodig is een woning te isoleren tegen het geluid van de vliegtuigen, bijvoorbeeld met dubbel glas, het dichten van kieren of het isoleren van het dak.

Afgelopen maanden hebben eigenaren van woningen binnen de daarvoor in de regelgeving vastgestelde geluidscontour (40 Ke contour) hun woning kunnen opgeven voor het isolatieonderzoek. In totaal hebben 20 eigenaren, van de 21 woningen die voor het onderzoek in aanmerking kwamen, zich gemeld bij Rijkswaterstaat. Na afronding van de onderzoeken kan dit najaar worden gestart met het aanbrengen van de isolatie. De planning is om de geïsoleerde woningen in 2018 op te leveren, zodat de bewoners beschermd zijn tegen het geluid van vliegtuigen voordat luchthaven Lelystad haar deuren opent voor grote vliegtuigen.