dinsdag , 28 mei 2024
BCD Group

Airtrade weer geheel in Nederlandse handen

Zeist, 2 februari 2017 – Het management van Airtrade Holland, bestaande uit Jeroen Martron en Frank Wester, en het internationale reisconcern BCD Group hebben gisteren 100% van de aandelen Airtrade Holland in handen gekregen. De transactie werd begeleid door Main Capital Partners uit Amsterdam. 

Na de succesvolle fusie van online reisaanbieders Vliegwinkel, CheapTickets, BudgetAir, Flugladen en Vayama in begin 2011, kreeg AERTiCKET de meerderheid in Airtrade in 2013. Deze combinatie was een grote stap richting een internationaal opererende consolidator met een duidelijke focus op de opkomende markten binnen Europa. Airtrade en AERTiCKET blijven strategische partners op het gebied van inkoop van vliegtickets, waarbij Airtrade deel blijft uitmaken van het internationale consolidatienetwerk van AERTiCKET. Echter zal Airtrade zich daarnaast meer gaan richten op de optimale koppeling tussen vluchten, hotelovernachtingen, autohuur en verzekeringen, ook wel dynamic packaging.

Jeroen Martron en Frank Wester, beiden al ruim 12 jaar actief bij Airtrade, zien deze ontwikkeling als een geweldige kans. “Wij zijn ambitieus en gaan onze unieke positie, als ondernemend bedrijf op het gebied van technologie in combinatie met fulfilment, verder uitbouwen”, aldus Jeroen Martron. Frank Wester voegt hieraan toe: “Wij zijn tevens bijzonder verheugd en trots dat wij, samen met BCD Group, Airtrade naar een nieuwe fase in deze snel veranderde markt mogen brengen.”

Airtrade Holland
Airtrade Holland, opgericht in 1989, is een marktleider in de reisindustrie en specialist op het gebied van de internationale inkoop van reisproducten (o.a. vluchten, hotelovernachtingen, autohuur en verzekeringen), IATA en tour operator fulfilment diensten en de ontwikkeling en verkoop van reistechnologie oplossingen voor reisagenten, touroperators en overige reisbedrijven. Airtrade Holland is geaccrediteerd IATA-agent en is lid van ANVR en SGR.

BCD Group
BCD Group is een marktleider in de reisindustrie. Het private bedrijf werd in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingen en bestaat uit BCD Travel (zakenreizen), Travix (online reizen: CheapTickets, Vliegwinkel, BudgetAir, Flugladen en Vayama), Park ’N Fly (parkeren nabij luchthavens), Parkmobile International (mobiele parkeerapplicaties) en Airtrade Holland (consolidating en fulfilment). BCD Group is actief in 110 landen met ruim 12.500 medewerkers en een totale omzet van US$ 25,4 miljard, inclusief US$ 10,0 miljard partneromzet.

Links:
– www.airtrade.com
– www.bcdgroup.com