woensdag , 29 mei 2024
Diamond vliegt tegen windmolen

Diamond vliegt tegen windmolen

Melle (Duitsland), 2 februari 2017 – Donderdagmiddag is rond 12:40 uur een Diamond DA 20 A1 bij Melle, in de buurt van Osnabrück, tegen een een windmolen gevlogen. De piloot, die kort daarvoor was opgestegen van het nabij gelegen vliegveld Melle-Grönegau, is hierbij om het leven gekomen. Over de oorzaak en omstandigheden van het ongeval is nog niet veel bekend. De Bundesstelle für Flugunfalluntersuchung (BFU) heeft meteen een onderzoek ingesteld.

Direct na het ongeval hebben de reddingsdiensten in de wijdverspreide wrakstukken nog gezocht naar een tweede slachtoffer. Uit nadere informatie bleek echter dat er slechts een persoon aan boord van het vliegtuig had gezeten.

Het is de eerste keer dat zich een dergelijk ongeval in Duitsland heeft voorgedaan. Gezien het grote aantal windmolens/-turbines (ook in ons land) mag het een wonder heten dat een dergelijk ongeval niet eerder heeft plaatsgevonden.

De Diamond DA 20 A1 is eigendom van de vliegclub op Melle-Grönegau. De leden van de club reageerden met ontzetting op het ongeval. “De piloot vloog al jaren en gold als zeer evaren”, aldus de oud-voorzitter van de club, Gerhard Sperber.

Bron:
– www.mopo.de
– www.express.de

De redactie van Vliegen in Nederland kiest ervoor om bij (vlieg)ongevallen en incidenten alleen over de feiten te berichten. Zij onthoudt zich van speculaties omtrent de omstandigheden en/of mogelijke toedracht. Voor verdere informatie verwijst zij naar het/de rapport(en) van de betrokken autoriteit(en). Deze zal/zullen eventueel op een later tijdstip door Vliegen in Nederland worden gepubliceerd.

Diamond vliegt tegen windmolen