donderdag , 13 juni 2024

NK Droneracen

Woerden, 7 maart 2017 – Dit jaar vindt het eerste officiële Nederlandse Kampioenschap drone racen plaats. Verschillende vliegverenigingen in het land organiseren oefenwedstrijden en ranking toernooien. De finale vindt plaats bij Modelvliegclub Delta Zeeland in het weekend van 9 en 10 september 2017.

Er worden totaal vier ranking toernooien georganiseerd in 2017. Om je als dronepiloot te plaatsen voor de finale moet je tijdens deze ranking toernooien snelle tijden neerzetten. Van de 4 ranking toernooien tellen je beste 3 tijden mee voor de plaatsing voor de finale. Als racer moet je dus minimaal drie van de vier ranking toernooien vliegen. Naast de ranking toernooien worden er ook oefenwedstrijden georganiseerd. Tijdens de oefenwedstrijden kunnen de racers alvast wennen aan het parcours van het komende ranking toernooi.

Oefenwedstrijden
Dankzij de vele oefenwedstrijden kunnen dronepiloten tijdens het racing seizoen bijna elk weekend wel ergens terecht om met hun FPV racing drones te vliegen. De data van de oefenwedstrijden kunnen ook gebruikt worden als uitwijkdata voor de ranking wedstrijden. Hier kan een beroep op gedaan worden wanneer de weersomstandigheden niet toelatend zijn om te vliegen. Wanneer er uitgeweken wordt zal het ranking toernooi plaatsvinden op de vlieglocatie zoals aangegeven op de agenda.

Inschrijven
Schrijf je in voor het NK Drone Race. In verband met de aanvraag voor de vergunningen heeft de organisatie een maximum aantal deelnemers voor het NK bepaald. Wanneer het maximum is bereikt wordt de mogelijkheid tot inschrijven gesloten. Wil jij kans maken op de titel eerste winnaar van het NK Drone Race en je daarmee ook plaatsen voor internationale toernooien? Schrijf je dan snel in!