dinsdag , 28 mei 2024
Sita

SITA investeert in dynamic mapping startup LocusLabs

Genève, 6 maart 2017 – SITA heeft een strategische investering gedaan in het dynamic mapping-bedrijf LocusLabs. Hiermee stimuleert SITA de innovatie binnen de gehele luchtvaartsector en ondersteunt het bedrijf de eigen investering in innovatie.

SITA is voortdurend gericht op het ontwikkelen en leveren van veelgebruikte geolocatie-technologieën, die reizigers diensten laat identificeren op basis van locatie. Deze oplossing, die mapping combineert met verschillende soorten locatiedata, stelt luchthavens en luchtvaartmaatschappijen in staat om gebruik te maken van dezelfde dynamische kaarten en data, maar dit vervolgens naar wens aan te passen.

Deze financiering stelt LocusLabs in staat om de mapping-functionaliteit, die nu al door diverse grote internationale luchthavens en luchtvaartmaatschappijen gebruikt wordt, verder uit te breiden.

Jim Peters, Chief Technology Officer bij SITA stelt: “SITA wil innovatie binnen de luchtvaartsector versnellen en levert nieuwe technologie die het de passagier bij iedere stap van de reis eenvoudiger maakt. Deze investeringen zijn aanvullend op onze eigen research en development binnen SITA Lab. Het gaat hierbij dan ook om investeringen in complementaire technologieën die waarde toevoegen aan ons gehele portfolio. LocusLabs is hiervan een perfect voorbeeld; het is een geolocatie functionaliteit die echt waarde toevoegt aan onze luchthaven app en nieuwe mogelijkheden biedt om de klantbeleving van de passagier verder te verbeteren op basis van locatie.”

LocusLabs biedt ’s werelds meest nauwkeurige en up-to-date plattegronden van luchthavens en wordt gebruikt door SITA om de mapping-functionaliteit van de Day of Travel luchthaven app krachtiger te maken. Deze app wordt door internationale luchthavens, zoals Miami International Airport en Nice Côte d’Azur Airport, al gebruikt. De grafisch geavanceerde en vector-gebaseerde plattegronden zijn voorzien van ingebouwde navigatiefuncties die reizigers de route naar hun gate of naar andere locaties in de  luchthaven wijst. Rijke content zoals afbeeldingen, attributen, keywords en andere metadata maken het eenvoudig om op basis van interesses winkels of andere specifieke locaties op de luchthaven te vinden.

Cambell Kennedy (CEO van LocusLabs):
De mapping-technologie van LocusLabs helpt miljoenen passagiers de weg te vinden op luchthavens wereldwijd, maar de technologische ontwikkeling gaat erg snel en wij moeten deze ontwikkeling bijbenen om relevant te blijven. In de toekomst zijn het slimme gebouwen en Augmented Reality-applicaties die gebruikmaken van plattegronden en met de hulp van SITA, zowel als investeerder als technologiespecialist voor de luchtvaartsector, zijn wij in staat om deze technologieën succesvol te maken.