donderdag , 25 juli 2024
Schiphol

Brisbane Airport loopt voorop met gebruik biometrische technologie

Amsterdam, 16 maart 2017 – Brisbane Airport heeft in samenwerking met SITA en Air New Zealand het startsein gegeven voor een eerste proef met gezichtsherkenningstechnologie in Australië. Deze technologie zal de toekomst van het reizen transformeren. SITA maakt dit bekend tijdens de Passenger Terminal Expo die van 14 tot en met 16 maart plaatsvindt in de RAI Amsterdam.

De nieuwe SITA Smart Path™-technologie maakt gebruik van geavanceerde biometrie: reizigers checken in door hun gegevens te presenteren bij een selfservicekiosk en stappen vervolgens in via een automatische gate waar hun gegevens worden geverifieerd met gezichtsherkenningstechnologie.

Brisbane Airport is de eerste Australische luchthaven die deze veilige procedure voor inchecken en instappen op basis van de biometrische technologie van SITA uitprobeert. Deze technologie is geïntegreerd in de bestaande common-use oplossingen van de luchthaven. Met SITA Smart Path is het mogelijk om reisdocumenten te koppelen aan de biometrie tijdens het inchecken. Daarna kan de reiziger vervolgens instappen zonder verder een boardingpass, paspoort of reisdocumenten te hoeven presenteren.

Passagiers van Air New Zealand zijn de eersten die Smart Path in Brisbane Airport gaan uitproberen, en er zijn plannen om de service de komende maanden uit te breiden naar andere internationale luchtvaartmaatschappijen.

Roel Hellemons, General Manager Strategic Planning and Development van Brisbane Airport Corporation, zegt: “Dit is een geweldige kans voor passagiers om bij te dragen aan de toekomstige manier van reizen. We streven er altijd naar om de ervaring op Brisbane Airport te verbeteren, en met deze proef kunnen we de nieuwe technologie testen en verder afstemmen. We hopen hiermee de standaardprocedures voor inchecken en instappen in de nabije toekomst efficiënter en veiliger te maken.

“Een belangrijk voordeel van de samenwerking met SITA is dat de technologie kan worden geïntegreerd in onze bestaande common-use infrastructuur (de incheckkiosken en boarding gates) en kan worden gebruikt door elke luchtvaartmaatschappij die opereert via een common-use kiosk. We hopen de oplossing ook geleidelijk te integreren met diverse overheidssystemen voor immigratie en grenscontroles”, aldus Hellemons.

Sumesh Patel, President van SITA Asia Pacific, zegt: “Australië staat bekend als leider op het gebied van veilige methoden voor grensbeheer en passagiersafhandeling. Brisbane Airport loopt nu voorop met SITA Smart Path. Dit is een uniek, veilig selfserviceproces dat de afhandeling van reizigers vereenvoudigt voor luchtvaartmaatschappijen, luchthavens en grensautoriteiten. De test op Brisbane Airport bevindt zich nog in een vroege fase, maar tot nu toe hebben passagiers positief gereageerd.”

Smart Path kan worden uitgebreid naar alle processen en checkpoints voor documentcontrole op de hele luchthaven. In samenwerking met SITA zal Brisbane de technologie de komende maanden gaan uitproberen in diverse scenario’s.

SITA Smart Path is uniek in de markt, omdat het is ontworpen om te voldoen aan de vraag van grote luchtvaartmaatschappijen naar een common-use biometrische selfserviceoplossing voor passagiers. SITA Smart Path kan worden gebruikt door elke luchthaven en elke luchtvaartmaatschappij die gebruikmaakt van een common-use platform.

SITA biedt selfserviceoplossingen voor elke stap van het passagierstraject, van inchecken tot instappen. Meer dan 165 luchtvaartmaatschappijen gebruiken de toepassingen voor passagiersafhandeling en per jaar stappen ruim 100 miljoen reizigers in via common-use systemen. SITA levert momenteel grensbeheeroplossingen voor meer dan 30 regeringen, waaronder die van Australië en Nieuw-Zeeland. SITA heeft over de hele wereld meer dan 1.000 self-boarding lanes, die kunnen worden gebruikt om het biometrische Smart Path-systeem in te voeren.

De Smart Path-technologie is te zien op de SITA-stand (stand nr. 8050) tijdens de Passenger Terminal Expo in Amsterdam van 14 tot en met 16 maart 2017.