dinsdag , 28 mei 2024
Boeing 737

EPST lanceert nieuw pilotenopleidingsprogramma

Utrecht, 17 maart 2017 – European Pilot Selection & Training (EPST), de Nederlandse vliegopleider, biedt een nieuw opleidingsprogramma aan. In samenwerking met partner Orbit Aviation is het mogelijk geworden om een zeer complete pilotenopleiding aan te bieden tegen een zeer betaalbaar tarief.

De aangeboden opleiding betreft een zogenaamd volledig geïntegreerde ATPL opleiding, welke wordt verzorgd door G Air in Portugal, inclusief de befaamde EPST Airline Jet Foundation Course met MCC. De theorie wordt gegeven volgens het beproefde concept van Orbit Groundschool. Het volledige pakket wordt aangeboden inclusief accommodatie en drie maaltijden per dag en de volledige opleiding wordt afgerond in maximaal 18 maanden.

Na aanmelding zullen potentiële kandidaten door EPST worden geselecteerd, waarbij het EPST COMPASS selectiesysteem een belangrijke rol speelt. Tijdens de uitvoerige selectie wordt gekeken naar “Airline” geschiktheid, waarna de kandidaat via G Air in Portugal opgeleid zal worden.

Nadat de studenten hun opleiding in Portugal hebben afgerond keren zij terug naar EPST in Utrecht om hun Airline Jet Foundation Course (AJFC) inclusief de wettelijk vereiste MCC cursus te doen, waarna EPST deze kandidaten begeleid in hun verdere stappen naar de luchtvaartmaatschappijen. De opleiding zal € 85.000 all in kosten en is daarmee goedkoper dan vergelijkbare vliegopleidingen.

Eric Duijkers, Managing Director bij EPST:
Het is geweldig om een nieuw product te lanceren dat inspeelt op vraag vanuit de markt, door veranderende marktomstandigheden is de roep om betaalbare opleidingen toegenomen. Door de samenwerking met Orbit Aviation en G Air wordt het mogelijk om aan deze vraag te voldoen.

Link:
– www.epst.com