donderdag , 25 juli 2024
Boom XB

Boom kan aan de slag

Denver, Colorado (VS), 24 maart 2017 – Boom Technology Inc. in Denver kan aan de slag met het bouwen van een prototype van de XB-1 op een schaal van 1:2. Onlangs heeft het bedrijf na een extra fondsenwervingsronde US$ 33 miljoen weten te vergaren.

Boom Technology Inc. laat weten met deze kapitaalsinjectie de ontwikkeling en constructie van een supersonische ‘demonstrator’ gerealiseerd kan worden. Hiermee zullen dan de eerste testvluchten worden gemaakt, waarbij ook de effecten van de ‘sonic boom’ onderzocht worden. De volgende investeringspartijen zijn hier o.a. bij betrokken: Caffeinated Capital, RRE Ventures, 8VC and Y Combinator’s Continuity Fund. “Bij de eerste kennismaking met Boom was ik gefascineerd door hun plannen om supersonisch vliegen nieuw leven in te blazen en daarmee de wereld voor miljoenen mensen ‘bereikbaarder’ te maken”, aldus Sam Altman, president van Y Combinator’s Continuity.

Snelste civiele SST
De XB-1 SST zal – met een verwachte kruissnelheid van mach 2.2 – het snelste civiele toestel zijn dat ooit gebouwd is. Het Boom team heeft ondertussen windtunneltests uitgevoerd in de Walter H. Beech Wind Tunnel van het Kansas National Institute for Aviation Research op de Wichita State Universiteit.

Balke Scholl, CEO en oprichter van Boom Technology Inc., verwacht dat de eerste vlucht met de XB-1 demonstrator (Baby Boom) binnen een jaar zal plaatsvinden.

Boom XB