donderdag , 13 juni 2024
Apache

Voorzorgslanding Apache in Duits weiland

Osnabrück, 24 maart 2017 – Een Apache-helikopter van de Koninklijke Luchtmacht heeft gisteren in Duitsland een voorzorgslanding gemaakt in een weiland. Het toestel was op weg naar de basis in Gilze-Rijen toen in de buurt van Osnabrück een probleem met de elektronica ontstond. Daarop hebben de piloten de Apache zo snel mogelijk aan de grond gezet.

De Apache had in Duitsland meegedaan aan een oefening. Aan boord waren alleen de twee piloten. Na de landing is het weiland bij het dorp Achmer afgezet en bewaakt. Technici hebben de helikopter vanochtend gerepareerd. Daarop is de bemanning teruggevlogen naar Gilze-Rijen.

Standaardprocedure
Een woordvoerder van Defensie benadrukt dat de voorzorgslanding een standaardprocedure was. Er is geen direct gevaar geweest, zegt de luchtmacht. Het technische probleem staat ook los van eerdere problemen met de elektronica van Apache-helikopters. Twee jaar geleden stortte in Mali nog zo’n toestel neer. Na dat ongeluk is de elektronica aangepast, om te voorkomen dat dat probleem zich zou herhalen.

Bron: NOS