dinsdag , 28 mei 2024

Vierde editie VSV Breda Airshow

Bosschenhoofd, 30 maart 2017 – Studenten Lucht- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft organiseren samen met Breda International Airport in de komende vijf jaar drie vliegshows. Om deze samenwerking officieel te maken tekenden de vliegtuigbouwkundige studievereniging ‘Leonardo da Vinci’ en het vliegveld een intentieverklaring.

De eerstvolgende vliegshow vindt komende zomer plaats en is gratis voor alle bezoekers. Op 2 september 2017 is Breda International Airport het decor van een grote variëteit aan nationale & internationale demonstraties.  Naast de displays in de lucht zal er op het vliegveld zelf ook veel te beleven zijn. Zo zijn er verschillende activiteiten van bijvoorbeeld de Koninklijke Luchtmacht en zullen er op het vliegveld bijzondere vliegtuigen van dichtbij te zien zijn.

Origineel stond de volgende vliegshow gepland voor de zomer van 2018, door het uitvallen van de luchtmacht dagen 2017 heeft de organisatie in overleg met de Koninklijke Luchtmacht besloten de VSV Breda Airshow een jaar te vervroegen. Dit zorgt ervoor dat Nederland ook dit jaar van een grote gratis vliegshow kan genieten.

Ook in 2010, 2012 en in 2015 was er al een succesvolle samenwerking tussen het vliegveld en de studenten van de TU Delft met respectievelijk 5.000, 12.000 en 15.000 bezoekers bij de vliegshows. De organisatie hoopt de stijgende lijn door te zetten en verwacht deze zomer weer minimaal 15.000 bezoekers te ontvangen.

Link:
– www.vliegshow.com

Breda Airshow