donderdag , 30 mei 2024
Twente Airport

Luchtmachtbasis Twenthe heropent als Twente Airport

Enschede, 30 maart 2017 – De voormalige luchtmachtbasis Twenthe bij Enschede gaat vandaag officieel open als Twente Airport. Het ministerie van Defensie draagt dan het gezag over het luchthaventerrein over aan de provincie Overijssel. Het vliegveld heeft vanaf dat moment geen militaire status meer.

De officiële opening is donderdagmiddag in aanwezigheid van demissionair staatssecretaris Sharon Dijksma. Er komen geen charter- of lijnvluchten naar Twente Airpoirt. De vliegbewegingen blijven beperkt tot zakelijk en recreatief vliegverkeer. Naast de vluchten biedt de luchthaven ruimte aan bedrijven, zoals AELS dat er vliegtuigen gaat ontmantelen.

Link:
– www.twente-airport.nl

Twente Airport
Foto: Archangel12 / Twente Airport