zaterdag , 18 mei 2024

Nieuwe commerciële vliegvergunning voor Sky Service Netherlands

Teuge, 7 april2017 – Na een periode van handboeken en procedures schrijven is Sky Service Netherlands het allereerste vliegbedrijf in Nederland dat de nieuwe EASA 965/2012 Air Operator Certificate (AOC) heeft verkregen.

Door verandering in de Europese regelgeving, die per 21 april 2017 van kracht gaan, was het herschrijven van de handboeken en procedures noodzakelijk om de nieuwe AOC vergunning te kunnen verkrijgen. Inmiddels heeft Sky Service Netherlands uit de handen van Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) het nieuwe AOC certificaat mogen ontvangen.

Air Operator Certificate (AOC)
Alle rondvluchtenbedrijven moeten beschikken over een Air Operator Certificate (AOC), die vaststelt dat de onderneming beschikt over voldoende beroepsbekwaamheid (training en kwalificatie van personeel) en organisatie (Compliance Monitoring System en Safety Management System) om de veiligheid van hun activiteiten te garanderen. Sky Service Netherlands is het eerste en vliegbedrijf in Nederland die dit voor de transitiedatum van 21 april 2017 heeft gekregen.

Specialised Operations (Part-SPO)
Naast de 965/2012 AOC heeft het bedrijf ook goedkeuring ontvangen voor Specialised Operations (Part-SPO) zoals luchtreclame, luchtfotografie en luchtsurveillance boven Nederland, België en Duitsland. Naast rondvluchten is het bedrijf gespecialiseerd in vlieglessen, luchtreclame, zeppelinreclame, reclamedroppings, luchtfotografie en luchtsurveillance boven Nederland.