woensdag , 29 mei 2024

KLM brengt reuzenpanda’s Xing Ya en Wen Wu naar Nederland

Amstelveen, 13 april 2017 – Na een mooie afscheidsceremonie in China heeft KLM de twee reuzenpanda’s Xing Ya en Wen Wu van Chengdu, China, naar Amsterdam Schiphol vervoerd. Het is voor KLM de vierde keer dat zij panda’s vervoert, maar de eerste keer dat zij panda’s van China naar Nederland vervoerd. De panda’s zijn bestemd voor Ouwehands Dierenpark dat speciaal voor deze panda’s een verblijf heeft laten bouwen.Het vervoer van Xing Ya en Wu Wen onderstreept niet alleen de goede band tussen China en Nederland, maar ook de uitstekende relatie tussen China en KLM. Met bijna 70 wekelijkse vluchten tussen Amsterdam en China, uitgevoerd door KLM en onze Chinese partners, vormen wij een brug tussen Europa en China.

Na de landing en de ‘shower of affection’, taxiede de KLM Boeing-747 combi, KL0892, speciaal bestickerd met de namen van de twee panda’s, onder begeleiding van de panda-vrachtwagen en de KLM pandabus naar de gate. De panda’s zijn vervolgens overgebracht naar het KLM Dierenhotel waar zij na afhandeling van alle formaliteiten getoond zijn aan genodigden en pers.

Op de welkomstceremonie spraken Ronald van Roeden, Plaatsvervangend Secretaris-Generaal van het Ministerie van Buitenlandse zaken, Wu Ken, de Chinese ambassadeur in Nederland, Pieter Elbers, president-directeur KLM en Marcel Boekhoorn, eigenaar van Ouwehands Dierenpark. Na deze speeches was het moment eindelijk daar en kon het aanwezige publiek de panda’s met eigen ogen aanschouwen.

Het diervriendelijk en verantwoord vervoeren van uiteenlopende diersoorten is een van de specialismen van KLM Cargo. Ze heeft daar gespecialiseerde medewerkers voor in dienst met de juiste kennis en kunde om de dieren zo goed mogelijk te begeleiden op hun reis. KLM heeft als een van de weinige luchtvaartmaatschappijen wereldwijd een eigen dierenhotel op Schiphol. Dit is volledig toegerust op de verzorging van dieren voorafgaand aan, tijdens en na hun reis. In een afgeschermde omgeving zorgen speciaal opgeleide dierenstewards dat de dieren zo comfortabel en veilig mogelijk reizen.

Link:
– www.ouwehand.nl