zaterdag , 18 mei 2024
TRIG Avionics

Trig steunt Europese subsidieregeling voor 8.33 kHz VHF radio’s

Edinburgh, 13 mei 2017 – Het Schotse Trig Avionics roept vliegers en vliegtuigeigenaren op om gebruik te maken van een mogelijk aanstaande Europese subsidieregeling voor de aanschaf van de binnenkort vereiste 8.33 kHz VHF luchtvaartradio’s. De deadline voor het verplicht hebben en gebruiken hiervan, komt allengs dichterbij (1 januari 2018).

IAOPA (International Council of Aircraft Owners and Pilots) is bezig met de roll-out van een Pan-Europees verzoek voor subsidie bij de vervanging van oude COM sets die niet voldoen aan de nieuwe eisen. Mocht de subsidieaanvraag bij INEA (Innovation & Networks Executive Agency – Europe) succes hebben, dan bestaat de kans dat maar liefst 20% van de aanschaf- en installatiekosten van een nieuwe 8.33 set vergoed kan worden.

Trig brengt twee radio sets op de markt die voldoen aan de 8.33 kHz eisen, de TY91 en TY96. Jon Roper, marketing manager bij Trig zegt hierover: “Wij steunen het IAOPA plan. Onze klanten kunnen bij de overstap naar een nieuwe COM set flink wat geld besparen en tegelijkertijd er een prettige ervaring van maken – met een nieuwe radio van Trig.”

Om voor deze (eventuele) subsidieregeling in aanmerking te komen moet men zich registeren op de volgende, speciaal hiervoor opgerichte, website: www.833.iaopa.eu. Dit is de 8.33 kHz implementatie ondersteuningspagina. Aanvragers hoeven geen lid te zijn van de AOPA. Het is wel belangrijk dat u dit snel doet, aangezien de aanvragen op een ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’ basis worden verwerkt.

“IAOPA heeft er alle vertrouwen in dat de subsidieregeling – die naar verwachting wel € 10 miljoen zou kunnen bedragen – toegekend zal worden”, aldus Philip Church, principal consultant binnen IAOPA. “Wij zijn erg blij met de steun van Trig Avionics.”

Links:
www.833.iaopa.eu
– www.trig-avionics.com