donderdag , 30 mei 2024
Orbit Aviation

Orbit Aviation goes Caribbean

Arnhem, 8 mei 2017 – Vanaf 1 mei 2017 opent Orbit Aviation de deuren van haar werving en selectiebureau in het Caribisch gebied. In samenwerking met partners Falki Air Center, Stichting Falki Aviation Curaçao en Bonaire, is het voor geïnteresseerden mogelijk geworden om zich lokaal te melden voor selectie en assessment door zich te wenden tot haar vestigingen op Curaçao en Bonaire.

De aangeboden selectie bestaat uit onder meer het EPST COMPASS systeem dat integraal onderdeel vormt van de gehele procedure en tevens gebruikt zal gaan worden voor kandidaten uit de gehele Caribische, Latijns- en Zuid Amerikaanse regio maar ook in opdracht van luchtvaartmaatschappijen.

Daarnaast verzorgt de Falki Aviation Group de vliegaanlegtest voor kandidaat-piloten, waarbij na gebleken geschiktheid, daadwerkelijk gestart kan worden met de uiteindelijke vliegopleiding verzorgd door Orbit Aviation op locatie in Portugal. Deze vliegopleiding wordt aan het eind afgerond door de ‘Airline Jet Foundation Course’ met inbegrip van MCC op een Boeing 737-800 simulator bij EPST in Utrecht. Kandidaten worden begeleid in hun verdere stappen naar de luchtvaartmaatschappijen in de regio of elders.

Niko Gerrits van Orbit Aviation:
“Wij zijn verheugd met een vooraanstaande partij als Falki Aviation Group te mogen samenwerken, waarbij gebruik kan worden gemaakt van elkaars mensen en middelen in de regio om een hoogwaardig totaal product te kunnen aanbieden.”

Guoretti Antoin-da Silva Piloto, directrice bij Falki Air Center:
“Gezien het feit dat de lokale luchtvaart zeer beperkt is en de interesse voor de pilotenopleiding zeer hoog ligt waar onder meer bij de jongeren, hebben we besloten om ons netwerk uit te breiden. Doormiddel van onze ervaring, interne evaluatie en onderzoeken zijn we zover om een nieuw product te lanceren dat inspeelt op vraag vanuit de markt. Door veranderende markt omstandigheden is de roep om hoogstaande kwalitatieve EASA opleidingen toegenomen. Door onze ambitie en passie voor de luchtvaart en de samenwerking met onze partner Orbit Aviation in Nederland, wordt het mogelijk om aan deze vraag te voldoen, diegenen hierin te begeleiden en te steunen tot gevolg van een veelbelovende toekomst.”

Falki Air Center en Falki Aviation Foundation Bonaire en Curaçao, zijn opgericht in 2012 en zijn gevestigd op Curaçao en Bonaire. Het doel is om professioneel te begeleiden, advies en informatie te verschaffen aan degenen die piloot willen worden. Informatie omtrent opleiding tot piloot is tot heden zeer beperkt. Dit is duidelijk terug te zien in de hoeveelheid mensen die Falki dagelijks benaderen ter verkrijging van informatie. Falki heeft een samenwerkingsakkoord met diverse vliegscholen in Verenigde Staten en sinds kort ook in Europa om ons doel te bereiken.

Orbit Aviation is een leverancier van gespecialiseerde, innovatieve en kost effectieve luchtvaarttrainingen voor met name luchtvaartmaatschappijen. Dochter Orbit Groundschool verzorgt sinds 2003 theorie opleidingen (NL-ATO-25). Onze nadruk ligt op het verzorgen van ab-initio cadet opleidingen in opdracht van derden. Daarnaast is de Orbit Aviation Groep wereldwijd actief in het verzorgen van multi-pilot ‘bridge’ en type trainingen op Boeing of Airbus vliegtuigen. Orbit Aviation is vertegenwoordigd in Europa, Midden– en Zuid Amerika en Azië en werkt samen met training centra in Nederland, Portugal en Griekenland. Orbit Aviation heeft ‘Excellence Redefined’.

Links: 
www.orbitaviation.eu
– www.falkiaviation.com