woensdag , 24 april 2024

LATAM Airlines start met directe vlucht tussen Cuzco en Trujillo

Amsterdam, 23 mei 2017 – Goed nieuws voor bezoekers van Peru: LATAM Airlines zet per juli van dit jaar directe vluchten in tussen het zuidelijke Cuzco en de noordelijk gelegen stad Trujillo. Tot nu toe vloog LATAM de route met een tussenlanding op de internationale luchthaven van Lima: Aeropuerto Internacional Jorge Chávez. Met deze nieuwe verbinding wil het Peruaanse Ministerie van Buitenlandse Handel en Toerisme (Mincetur) het toerisme in Noord-Peru stimuleren en de wereld kennis laten maken met dit ongerepte deel van Peru.

De vlucht zal drie keer per week worden uitgevoerd door LATAM: dinsdag, donderdag en zondag. De nieuwe vluchtverbinding is een duidelijk voorbeeld van het werk dat wordt gedaan door Mincetur om het toerisme in Peru te stimuleren. “We zijn bezig om de regio’s met elkaar te verbinden en zoeken naar manieren om de internationale luchthaven Jorge Chávez te ontlasten. LATAM Airlines is de eerste  luchtvaartmaatschappij die actief reageert op deze oproep,” aldus Minister van Buitenlandse Handel en Toerisme, Eduardo Ferreyros.

Toeristisch belang
Zo’n 85% van de internationale toeristen bezoekt nog altijd het zuiden van het land, terwijl de rest van Peru zoveel te bieden heeft. Reizigers weten toeristische trekpleisters Machu Picchu, Arequipa en Cuzco al jaren te vinden, maar het noorden is bij velen nog onbekend. Volgens het hoofd van Mincetur maakt de rechtstreekse verbinding het nu nóg aantrekkelijker om een bezoek aan het noorden te brengen en kennis te maken met de Moche-cultuur en de gelijknamige route.

Verwacht wordt dat zo’n 3.000 passagiers per maand de route Cuzco – Trujillo zullen vliegen. De vlucht wordt uitgevoerd door een A319 en heeft een capaciteit van 144 passagiers. De vluchttijd bedraagt ongeveer 110 minuten.

Link:
– www.peru.travel