donderdag , 25 juli 2024

Open Dag Zelf Vliegen

Lelystad, 25 mei 2017 – Vliegschool Zelf Vliegen organiseert op zaterdag 3 juni op Lelystad-Airport een Open Dag, waarbij kinderen en volwassenen alles te weten kunnen komen en kunnen uitproberen over de vliegactiviteiten waaraan zij dit jaar kunnen deelnemen. Hierbij zullen de vliegkampen voor de jeugd in de zomervakantie, maar ook vliegopleidingen voor volwassenen, in het middelpunt staan. De Open Dag wordt mede georganiseerd door de Luchtscouts Lelystad-Airport.

Vliegkampen
Tijdens de Open Dag kunnen alle kinderen en hun familieleden de vliegtuigen van dichtbij bekijken en proefvlieglessen maken in twee- en vierpersoons vliegtuigen. Bij diverse presentaties kunnen ze  alles te weten komen over de vliegkampen voor jongeren van 11-18 jaar. De luchtscouts zullen op deze zaterdag aan jong en oud laten zien wat ze doen met de Vrije Val en met simulator vliegen.

Zelf vliegen
Tijdens de vliegkampen in de zomer mogen de kinderen zelf achter de stuurknuppel van de vliegtuigen van de vliegschool kruipen. Zij krijgen in deze week hun eerste vlieglessen. Onder begeleiding van ervaren instructeurs gaan de kinderen zelf de twee- en vierpersoons vliegtuigen besturen. Daarnaast maken ze tijdens theorielessen kennis met onderwerpen als luchtvaartnavigatie, meteorologie, aerodynamica en radiocommunicatie. Dit kan hen helpen om uiteindelijk ook echt hun eerste stap te zetten naar een toekomst als piloot.

Vlieguren in Logboek
Er zijn twee vijfdaagse vliegkampen in de zomervakantie en een tweedaags vliegweekend in de herfstvakantie waaraan de kinderen kunnen deelnemen. Na afloop van de vliegkampen ontvangen alle kinderen een officieel logboek met daarin alle vlieguren netjes genoteerd. Dit en meer wordt toegelicht tijdens de Open Dag op zaterdag 3 juni bij de vliegschool Zelf Vliegen, Emoeweg 1 op Lelystad-Airport.

Links:
– www.vliegkamp-lelystad.nl
www.zelfvliegen.nl
– air-combat.eu
– www.luchtscoutslelystad.nl