donderdag , 30 mei 2024
KLM Flight Academy - NK Zweefvliegen 2017

Update, dag 8 – KLM Flight Academy – NK Zweefvliegen

Dag 8, woensdag 31-05-2017

Na drie gecancelde dagen staan de Nederlandse zweefvliegvolbloeds vanochtend al vroeg in de startblokken, ten teken dat ze er weer zin in hebben. De wedstrijdleiding is er blijkbaar veel aan gelegen om aan die drang tegemoet te komen. Dus voor de briefing boxen, met een eerste start die gepland staat voor 11:30 uur.

Voor de club- en combiklassen zijn er AAT-opdrachten van tussen de 344 en 612 km beide met een tmin van 4u 30m. De deelnemers in de 18m- en openklasse kunnen hun tanden stukbijten op polygonen van respectievelijk 471.31 en 532.39 km. Als gevolg van lokale over ontwikkeling (van de bewolking) wordt het vandaag geen makkelijke dag.

UPDATE
Door geen gekke dingen te doen of fouten te maken, weet Frank Hiemstra (74) zijn eerste plaats in het algemeen klassement te consolideren en het puntenverschil met de tweede plaats te verhogen naar 164. Dat het weer niet echt mee zat blijkt ook wel uit het feit dat van de elf deelnemers in de clubklasse, er vier buiten stonden.

Voor de combiklasse is het al niet anders. Ook voor hen een AAT als opdracht. Het duo Wolff & Borgmann (DX) weet met de ArcusT een derde dagoverwinning te behalen. Sjoerd van Empelen (E5) weet vandaag met zijn tweede dagplek de top drie van het klassement binnen te vliegen. Acht van de veertien kisten staan buiten. Grootste daler in het klassement is Patrick van Breemen-Schneider. Hij verliest vandaag maar liefst vijf plaatsen.

In de 18m klasse heeft Steven Raimond (1R) met zijn 4e plaats (809 punten) in het dagklassement niet genoeg om zijn eerste plaats in het algemeen klassement te handhaven. Sikko Vermeer (29) en Hadriaan van Nes (JS) nemen met resp. 3653 en 3644 de eerste en tweede plaats in het algemeen klassement over/in. Het verschil in punten tussen de eerste drie plaatsen is miniem, dus alles is nog mogelijk voor het einde van dit kampioenschap. Pechvogel van de dag is Piet Flens (FS). Vlak voor de start breekt de aandrijfriem van de motor van zijn DG-808B. Hierdoor is zijn wedstrijd voor vandaag dus al voorbij, voordat deze begonnen is.

Ronald Termaat (XT) en Jeroen Verkuijl (APU) maken onverminderd de dienst uit in de openklasse. Voor de vierde wedstrijddag op rij zijn zij een en twee in het dagklassement. Zij liggen allebei ruim 600 punten voor de op de nummer drie in het klassement, Mark Wering (4T). Opnieuw vinden er in het klassement van de openklasse de minste verschuivingen plaats.

Opdrachten, IGC logfiles en uitslagen zijn te vinden op:
www.soaringspot.com/en_gb/nk-zweefvliegen-2017/

KLM Flight Academy - NK Zweefvliegen 2017