donderdag , 25 juli 2024
KLM Flight Academy - NK Zweefvliegen 2017

KLM Flight Academy – NK Zweefvliegen 2017 – dag 9

Dag 9, donderdag 1-6-2017

Another day in Soaring Paradise lijkt het wel. Het is blauw, warm, goed thermisch en het stikt van de meikevers die blijkbaar met een andere kalender leven dan wij. Het is 1 juni jongens, dus opzouten! Tot zover de situatie op Terlet waar de KLM Flight Academy – NK Zweefvliegen 2017  worden gehouden.

De opdrachten lijken aanvankelijk wat aan ambitieuze kant. Tijdens het starten zijn er zelfs wat kleine cumuls waar te nemen en de inversie laat zich vrij gemakkelijk opruimen. Kortom, opnieuw een fraaie dag voor de deelnemers.

Globaal zijn de opdrachten voor alle klassen richting het oosten uitgezet. Voor de clubklasse een polygoon van 350.63 km en voor de combiklasse eveneens een polygoon van 412.59 km. Deze keer mogen de 18m en de openklasse zich gelukkig prijzen met AAT’s. Openklasse AAT 381.73 km/667.09 km, beide weer met een tmin van 4u 30m.

UPDATE
Over de wedstrijddag valt niet al teveel te zeggen. Het is goed maar te roekeloos gokken kan ongenadig afgestraft worden. Dit ondervindt Patrick Hoeve (D2), die ons na terugkomst (over de weg) wist te vertellen dat hij, gezien zijn positie in het klassement, wel een ‘de dood of de gladiolen’ actie kon proberen, maar al na twee steken (50.56 km) op Salland stond. Hij leek er niet erg onder gebukt te gaan.

Nog iemand die vandaag waarschijnlijk een mispeer heeft is Steven Raimond (1R) in de 18m klasse. Hij staat na 129.89 km buiten, d.w.z. hij startte zijn motor. Dit zijn dure punten. Hij daalt hierdoor met een plaats in het algemeen klassement en valt net buiten de top 3.

In de combi en de 18m staan er vandaag aanzienlijk minder kisten buiten.

Morgen de laatste dag van het NK. Nog een dag de degens kruisen met elkaar en dan zit het er op.