vrijdag , 21 juni 2024
Dutch Drone Festival

Dutch Drone Film Festival in bioscoop Vue Hilversum

Hilversum, 9 juni 2017 – Op 8 september 2017 vindt in bioscoop Vue Hilversum de eerste editie van het Dutch Drone Film Festival (DDFF) plaats. Tijdens dit festival worden de beste dronevideo’s van Nederlandse makers op het witte doek vertoond. Per categorie wordt een DDFF-Award uitgereikt aan de maker van de beste video. Ook wordt tijdens de avond een publiekswinnaar bekend gemaakt. De initiatiefnemers willen met het event de positieve en creatieve mogelijkheden van drones onderstrepen. 

Game changer
Het Dutch Drone Film Festival is een initiatief van mediabedrijf The Broadcaster en de website Dronewatch.nl. “Drones worden vaak geassocieerd met gevaar en privacyschending. Wij willen de andere kant laten zien. Drones verbreden de blik van de journalistiek enorm en zijn in veel opzichten een game changer,” zegt initiatiefnemer Frank du Mosch (The Broadcaster).

Wiebe de Jager van Dronewatch voegt hieraan toe: “We hebben nog maar het topje van de ijsberg gezien als het gaat om de creatieve mogelijkheden van drones. Door dit filmfestival willen we dronevliegers aansporen om hun creativiteit ruim baan te geven. Door de video’s te vertonen in een ultramoderne bioscoopzaal doen we recht aan de mooiste inzendingen.”

Categorieën
Zowel recreatieve als professionele dronepiloten worden opgeroepen aan de slag te gaan met filmen en straks hun video in te zenden. Voorwaarde is dat minstens 50% van de shots in de video, die maximaal vier minuten mag duren, gemaakt zijn met behulp van een drone. Video’s kunnen worden ingezonden in de volgende categorieën:

  • Abstract&kunstzinnig
  • Dronie
  • FPV (filmpjes gemaakt met racedrones)
  • Internationaal
  • Journalistiek
  • Natuur
  • Sport&auto

Uiteraard wordt van deelnemers verlangd de op het moment van filmen geldende regelgeving te respecteren.

De komende weken worden op dutchdronefilmfestival.nl nadere details bekend gemaakt met betrekking tot wijze van deelname, wedstrijdvoorwaarden, deadlines en het juryproces. Geïnteresseerde filmmakers en mensen die het festival willen bijwonen kunnen op deze website alvast hun gegevens achterlaten.

Aftrap Dutch Drone Festival
Het DDFF is tevens de start van de tweede editie van het Dutch Drone Festival, dat op 9 en 10 september tijdens de Open Studio Dagen op het Mediapark in Hilversum plaatsvindt. Tijdens dit festival wordt er een dronerace georganiseerd en kunnen bezoekers ook zelf hun vliegvaardigheid in de praktijk toetsen middels de aanwezige micro race drones.