donderdag , 25 juli 2024
KLM

Bezettingsgraad naar recordhoogte door stijging passagiersaantallen

Amstelveen, 9 juni 2017 – KLM verwelkomde in de maand mei 2017 10,5% meer passagiers aan boord. Met een stijging van de beschikbare capaciteit van 6,7% komt de bezettingsgraad hiermee opnieuw op een recordhoogte van 87,4%; een stijging van 2,6%-punt ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

De grootste stijging van passagiersaantallen komt – naast Midden- en Zuid-Amerika – van de Europese markt, waar KLM samen met Transavia onverminderd marktaandeel terugpakt.

Pieter Elbers – President-directeur KLM:
De vervoerscijfers van mei zijn wederom goed. Onze strategie met focus op de klant, product en uitbreiding van het netwerk, waarbij we dit jaar al 12 nieuwe KLM-bestemmingen hebben geopend, werkt! KLM is goed op weg om haar doel van 32 miljoen passagiers in 2017 te halen.

KLM Cargo laat eveneens positieve vervoerscijfers zien. Over het geheel genomen steeg het vervoer in de maand mei met 1,3% bij een capaciteitstoename van 0,8% wat leidde tot een lichte stijging van de benuttingsgraad met 0,4%-punt.