zaterdag , 13 juli 2024
Mobiele verkeerstoren Lelystad

Lelystad Airport leent mobiele verkeerstoren van Defensie

Lelystad, 14 juni 2017 – Voor de realisatie van het vernieuwde Lelystad Airport is het noodzakelijk om de huidige verkeerstoren te verhogen van 9 naar 22,4 meter. Tijdens de bouwwerkzaamheden maakt Lelystad Airport kosteloos gebruik van een mobiele toren van Defensie. De tijdelijke toren wordt in augustus in gebruik genomen door de verkeersinformatiedienst van Lelystad Airport.

De mobiele toren
De Landmacht heeft twee mobiele torens, die worden gebruikt voor oefeningen. Vanuit deze torens kan het luchtruim in de gaten worden gehouden. Normaliter staan de mobiele torens op het oefenterrein in de Marnewaard, in Noord- Groningen. Eén van deze mobiele torens wordt kosteloos uitgeleend aan Lelystad Airport. Het plaatsen van de toren op de luchthaven wordt uitgevoerd door militairen van 43 Gemechaniseerde Brigade in Havelte. Voor hen is dit een goede training om de takelvaardigheden op peil te houden.

Vorige week is de mobiele toren opgeknapt om deze in optimale staat over te dragen aan Lelystad Airport. Zo is onder andere de bodemplaat van de toren vervangen en de dakbedekking gerepareerd. De toren blijft staan zolang aan de eigen verkeerstoren van Lelystad Airport wordt gewerkt.

Over Lelystad Airport
Om de economische functie van Mainport Schiphol te behouden en te versterken, is afgesproken Schiphol selectief te ontwikkelen. Lelystad Airport gaat de groei op Schiphol ondersteunen als alternatief voor het niet-mainportgebonden verkeer. Lelystad Airport wordt gefaseerd ontwikkeld voor vluchten naar voornamelijk Europese (toeristische) steden en regio’s.