donderdag , 25 juli 2024

Open Militaire Kampioenschappen zweefvliegen 2017

Terlet, 14 juni 2017 – Om even met de dag van gisteren samen te vatten, het viel niet mee. En dat gold voor ongeveer 80% van alle deelnemers. Die stonden namelijk buiten, of kwamen in enkele gevallen niet eens van het veld (Terlet) weg. De thermiek was nogal plaatselijk, dat wil vooral zeggen op plaatsen waar de meeste vliegers niet zaten. Voor de club-, combi- en tweezitterklasse waren er opdrachten tussen de 260 en 300 km. De openklasse stond achteraan en door de vertraagde starttijd van de voorgaande klassen moest de wedstrijdleiding besluiten de dag voor hen te cancellen.

Vandaag hoofdzakelijk blauwe thermiek. Niet makkelijk(er), maar in ieder geval wel thermiek! De opdrachten zijn als volgt:

Clubklasse: 212,43 km met keerpunten Hardenberg – Meppel – Neede – Ellecom.
Combiklasse: 242,91 km met keerpunten Emlichheim – Meppel – Bornerbroek – Ruurlo – Ellecom.
Tweezitterklasse: 242,43 km met keerpunten Emlichheiim – Lichtmis – Groenlo – Ellecom.
Openklasse: 273,72 km met keerpunten Emmen – Meppel – Groenlo – Ellecom.