woensdag , 29 mei 2024
AIS 737 sim level D

AIS Flight Academy draagt bij aan internationaal karakter Lelystad Airport

Lelystad, 21 juni 2017 – Sinds 2015 heeft AIS Flight Academy de level D gecertificeerde Boeing 737 Full Flight Simulator (FFS) in gebruik. Inmiddels kiezen steeds meer luchtvaartmaatschappijen ervoor om hun trainingen uit te besteden bij AIS Flight Academy.

De Surinaamse autoriteiten hebben  afgelopen week toestemming gegeven om de Boeing 737 simulator te laten gebruiken door de Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM en heeft verklaard dat de simulator voldoet aan de luchtvaartautoriteit CASAS richtlijnen. De eerste crew van SLM heeft inmiddels, met succes, haar eerste trainingen uitgevoerd bij AIS. Ook het Engelse/Zweeds West Atlantic heeft er recent voor gekozen om haar trainingen uit te besteden bij AIS Flight Academy.

Naast de Boeing 737 Full Flight Simulator beschikt AIS ook over een unieke BAe Jetstream 31/32 Full Flight Simulator. Inmiddels trainen al ruim 40 luchtvaartmaatschappijen op de Jetstream simulator. Oa:  Eagle Air, Sun Air, Proflight Zambia, FA Maintenance AS en Horizontal de Aviación SAS.

AIS Airlines betrekt haar vliegers van AIS Flight Academy. Hierdoor is een  unieke opleiding- arbeidsconstructie mogelijk waarbij de luchtvaartmaatschappij de aspirant vlieger financieel ondersteunt in de opleidingskosten.

Links:
– www.aisairlines.com
– www.aisflightacademy.com
– 
www.lelystadairport.nl