woensdag , 29 mei 2024
Lelystad Airport

IT bedrijf Syscon tekent contract met Lelystad Airport

Lelystad, 21 juni 2017 – Voor de realisatie van een zorgeloos passagiersproces op het vernieuwde Lelystad Airport hebben de LVNL, KMAR, Douane, integrale dienstverlener Viggo, de toekomstige horeca/retail en Lelystad Airport een goed IT netwerk nodig. Het regionale IT bedrijf Syscon gaat hiervoor zorgen.

Syscon krijgt van Lelystad Airport de opdracht voor de aanleg van de basis IT infrastructuur bestaande uit o.a. de aanleg van drie datacentra, het glasvezelnetwerk en de gehele Wifi en beheersoftware in de nieuwe passagiersterminal.

Regionale samenwerking
Syscon is een regionaal IT bedrijf dat van Lelystad Airport een contract krijgt aangeboden. Voor deze omvangrijke opdracht werkt Syscon samen met regionale IT partners, bestaande uit: Galaxy en X-ICT. Samen beschikken zij over de expertise om van dit IT project een succes te maken. “Syscon en haar samenwerkingspartners zijn het bewijs dat sterke regionale samenwerking, doorzettingsvermogen en ondernemerschap loont. Dit is een mooi resultaat voor de regionale werkgelegenheid”, aldus Hanne Buis, directeur Lelystad Airport.

Verbindende schakel
De IT infrastructuur is van groot belang voor de aantrekkelijkheid van de nieuwe luchthaven. De luchthaven wil toekomstige passagiers een snel en comfortabele reis aanbieden en zichzelf en haar partners voorzien van een goed netwerk. IT is hierin een verbindende en onmisbare schakel. “Het is een uitdagende klus door de raakvlakken met vrijwel alle deelprojecten zoals o.a. de realisatie van de terminal, torenverhoging en de aanleg van de lucht- en landzijdige infrastructuur. Goede afstemming en een heldere planning zijn hierbij essentieel” zei Maarten IJssel, directeur Syscon.

Links:
– www.lelystadairport.nl
– www.syscon.nl

Lelystad Airport