woensdag , 29 mei 2024
Teuge - PH-SWP

Parachutist zwaargewond na val

International Airport Teuge, 9 juli 2017 – Een parachutist is vanmiddag op het vliegveld zwaar gewond geraakt bij een sprong uit een Cessna C-208 van het Nationaal Paracentrum Teuge. Het betreft een 52-jarige man uit Rotterdam. Het zou om een ervaren parachutist gaan. Zijn toestand wordt door de hulpdiensten kritiek genoemd en hij is per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht.

Agenten van het lokale korps en de luchtvaartpolitie doen nader onderzoek.

De redactie van Vliegen in Nederland kiest ervoor om bij (vlieg)ongevallen en incidenten alleen over de feiten te berichten. Zij onthoudt zich van speculaties omtrent de omstandigheden en/of mogelijke toedracht. Voor verdere informatie verwijst zij naar het/de rapport(en) van de betrokken autoriteit(en). Deze zal/zullen eventueel op een later tijdstip door Vliegen in Nederland worden gepubliceerd.