zaterdag , 13 juli 2024

Uitwijk AmstelGlide 2017 levert alsnog wedstrijddag op

Soesterberg, 9 juli 2017 – Geduld blijkt eens te meer een schone zaak. Zaterdag waren de weerscondities zodanig slecht, dat er met de beste wil van de wereld geen wedstrijd gevlogen kon worden. Sterker nog, überhaupt bovenblijven was al een kunst.

De weersverwachting voor vandaag is zeker positiever, maar er zullen geen snelheidsrecords gaan sneuvelen. Dat is ook niet de bedoeling. Een wedstrijd met een afstand van ruim boven de 100 km. zou al mooi zijn. Dat is dan ook precies waar de wedstrijdleiding op ingezet heeft met twee opdrachten van 146,32 km. en 194,73 km.  voor respectievelijk de club- en de combiklasse. Zoals gezegd er zijn geen snelheidsrecords verbroken, maar dat maakt de prestaties van de deelnemers er – gezien de weersomstandigheden – niet minder om en mede daardoor kan de ACvZ terugkijken op een goed verlopen AmstelGlide Grand Prix 2017.

Winnaars
Clubklasse: Maurits Hebels – LS4 – 77,11 km/h.
Combiklasse: Sjors van Loon – ASG29E/18m – 73,12 km/h.

Fotografie: Frans Guise