zondag , 14 juli 2024

USE System Engineering komt met innovatieve baanverlichting naar Twente Airport

Twente Airport, 20 juli 2017 – USE System Engineering (onderdeel van TKH Group N.V.  en beide uit Haaksbergen) heeft op 19 juli jl. een intentieovereenkomst getekend met Twente Airport. USE  gaat hier in het voorjaar van 2018 een “experience centre” vestigen. Naast shelter B520 wordt de taxitrack ook de testlocatie voor de Contactless Energy & Data Distribution (CEDD®) AGL technologie: een innovatief baanverlichtingssyteem van USE voor vliegvelden (Airfield Ground Lighting, AGL) met LED lampen.

Duurzame transformatie
Eind van dit jaar wordt gestart met de transformatie van shelter B520 (Airside) op de Technology Base. Net als de shelter van Dynteq, Ortega en Space53 wordt deze duurzaam ontwikkeld op het gebied van klimaat en afvalwater.

Technology Base: live testomgeving
USE System Engineering is aanbieder van technologieoplossingen voor harsh en safety critical environments. Het bedrijf wil in de getransformeerde shelter deze technologie laten zien en beleven. Op de Technology Base kan dit samen komen: de presentaties en bijeenkomsten kunnen in de shelter worden gefaciliteerd en de locatie biedt de mogelijkheid om producten ‘voor de deur’ te testen in een bestaande airfield omgeving. Tevens zal er een demo- en experience-center worden gerealiseerd, waar afnemers van het bedrijf kennis kunnen nemen van de ontwikkelingen op het gebied van CEDD® AGL. Een trainingsfaciliteit wordt ingericht met als doel het opleiden van o.a. engineers, planners en monteurs, die zich gaan richten op de verdere ontwikkeling en uitrol van de CEDD®AGL Technologie.

Hightech technologie
Hans van der Kuil (directeur USE) zegt zeer bewust voor Twente Airport gekozen te hebben: “Op Twente Airport weten we dat we in een omgeving werken waar innovatie en hightech technologie hoog in het vaandel staan en waar uitstekende mogelijkheden zijn om te testen. Belangrijke faciliteiten als een operationeel vliegveld en een operationele heliport zijn voor ons essentieel. En natuurlijk zijn zowel wij als USE als  de TKH Group blij dat we als regionale bedrijven, Twente nog meer kunnen stimuleren als kennisregio”. USE System Engineering gaat buiten de nieuwe shelter en op een deel van de airside de komende jaren een aantal CEDD® AGL trace’s aanleggen om 24/7 vanuit de shelter de resultaten te monitoren, te meten en te voeden. USE System Engineering heeft reeds nationale en internationale projecten gerealiseerd.

CEDD® voor Airfield Ground Lighting
CEDD ® AGL technologie en -applicaties zijn speciaal ontwikkeld en gedefinieerd voor betrouwbare energie- en data-analyse, controle en monitoring van vliegveld baanverlichtingssystemen. AGL is een visueel hulpmiddel dat wordt gebruikt bij alle weersomstandigheden en operaties door piloten van vliegtuigen voor efficiënte en veilige landingen. Daarnaast biedt de CEDD®-technologie voor luchthavens een ingebouwd ‘asset managementsystem’ voor efficiënte en kosteneffectieve onderhoudsfuncties, planning en werking van het AGL-systeem.

Trots op aanwinst
“Vliegen, vestigen en testen, dat zijn de pijlers onder Twente Airport.  Met de komst van USE voegen wij een nieuw succes toe”; aldus Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie, provincie Overijssel.  “Mooi om te constateren dat ook dit innovatieve bedrijf de ontwikkelmogelijkheden ziet die het terrein biedt. Daarbij gaat het zowel om de beschikbare ruimte als om de aanwezigheid van specialistische kennis in de directe omgeving. Uiterst belangrijk voor bedrijven om zich te ontwikkelen en daarmee de regionale economie te versterken.”