dinsdag , 16 april 2024
EPST

EPST en OSM bieden Monitored Cadet Pilot programma

Utrecht, 21 juli 2017 – Sinds 2016 werken European Pilot Selection & Training (EPST) en OSM/Norwegian samen in het selecteren van piloten. De gezamenlijk geselecteerde en veelal door EPST getrainde piloten, hebben inmiddels hun weg gevonden naar de rechterstoel als copiloot bij Norwegian. 

In navolging van de succesvolle samenwerking tussen partijen bieden OSM Aviation en EPST gezamenlijk een Cadet piloten programma aan.

Het Cadet programma biedt studenten, na het succesvol voltooien van hun opleiding, de zekerheid op een baan als copiloot.

Lise Lunding, Director Training at OSM Aviation Group: “Bij OSM Aviation zijn wij verheugd met de lancering van ons 2017 Cadet programma dat wij samen met EPST aanbieden. EPST is een van de scholen in Europa die door OSM Aviation uitgebreid is onderworpen aan onze kwaliteitscontroles en EPST heeft bewezen dat zij voldoet aan de strenge eisen die OSM Aviation stelt. Door het Cadet programma met EPST weet OSM Aviation zich ook in de toekomst verzekerd van goed geselecteerde en goed opgeleide piloten.”

Eric Duijkers, Managing Director bij EPST: “Wij zijn blij met deze uitbreiding van onze relatie met OSM/Norwegian. Dit Cadet programma is wat de markt nodig heeft. Juist de samenwerking tussen de opleiders en de luchtvaartmaatschappijen is een belangrijke stap voorwaarts in het opleiden van onze toekomstige piloten. Dit programma in samenwerking met onze partner OSM/Norwegian zal er voor zorgen dat OSM/Norwegian een continue stroom van goed opgeleide piloten kan blijven ontvangen.”

De OSM Aviation Groep biedt een complete oplossing, van werving en training tot het plannen van crew “True Human Resource management”. OSM Aviation biedt haar klanten Crew Management met kennis van de lokale markt met ondersteuning van de individuele piloten. OSM Aviation’s motto is; “It’s all about the people”. Onder dit motto streeft OSM Aviation naar het continue kunnen leveren van goed geselecteerde, goed opgeleide en goed getrainde piloten voor de luchtvaartmaatschappijen.

European Pilot Selection & Training (EPST) biedt piloten en luchtvaartmaatschappijen Selectie Services door middel van haar COMPASS selectietool. Hiernaast biedt EPST een volledige pilotenopleiding de zogenaamde Integrated ATPL opleiding, welke leidt tot het behalen van het Europees (EASA) commerciële vliegbrevet (CPL ME/IR), wat nodig is om bij een luchtvaartmaatschappij te mogen solliciteren.

Verder biedt EPST de bekende Airline Jet Foundation Cursus, een Jet Oriëntatie Cursus waarbij 48 uur getraind wordt op het vliegen met een modern straal verkeersvliegtuig, waarbij de nadruk ligt op MCC en het werkelijk competent zijn in het besturen van de B737 of de Airbus A320. Deze training wordt gedaan op vliegsimulatoren bij EPST van het type Boeing 737 en Airbus A320. Een eventuele type bevoegdheid (Type Rating) kan ook bij EPST worden gevolgd.

Link:
– www.epst.com