zaterdag , 13 juli 2024

Tim Kuijpers Europees kampioen zweefvliegen clubklasse

Moravská Třebová (Tsjechische Republiek), 4 augustus 2017 – Tim Kuijpers van de NijAC is vandaag Europees kampioen zweefvliegen in de clubklasse geworden. Hoewel het officieel de laatste wedstrijddag is, is hij nu alvast door de leden van het team NL als winnaar gehuldigd, aangezien er niet meer gevlogen wordt in verband met het slechte weer (regen). De formele huldiging zal morgen plaatsvinden tijdens de ceremonie protocollaire. Tim was in 2011 al eens wereldkampioen in dezelfde klasse bij de junioren.

Tim heeft, ondanks een grillig verlopen dagscore (2e, 7e, 20ste, 1e, 9e en gisteren een 5e plaats) en waardoor het allemaal nog extra spannend werd, zijn concurrenten Boris Zorz (Slovenië) en Fabian Peitz (Duitsland) eigenlijk voortdurend in het klassement achter zich weten te houden.

Voor Nederland deden op dit Europese kampioenschap nog meer mee: Frank Hiemstra (clubklasse – 22ste plaats), Sjaak Selen (standaardklasse – 11e plaats) en Robbie Seton (standaardklasse – 22ste plaats).

Links:
Einduitslag
19th FAI European Gliding Championships