donderdag , 20 juni 2024

Breitling Wingwalkers op VSV Breda Airshow 2017

Breda International Airport, 8 augustus 2017 – De Breitling Wingwalkers, uit het Verenigd Koninkrijk, zullen op 2 september aanwezig zijn op de VSV Breda Airshow 2017 om een indrukwekkende show te geven. Uniek aan dit vliegteam zijn hun ‘wingwalkers’ die bovenop het vliegtuig staan terwijl deze duizelingwekkende stunts uitvoeren. Daarnaast voeren de wingwalkers zelf ook nog eens acrobatische stunts uit terwijl het vliegtuig met volle snelheid door de lucht raast.

Op 2 september vindt de VSV Breda Airshow plaats op Breda International Airport, dit evenement is gratis toegankelijk en word dit jaar voor de 4e maal georganiseerd. De laatste editie vond plaats in 2015 en trok 15.000 bezoekers, de organisatie verwacht deze zomer weer zo’n 15.000 bezoekers te mogen ontvangen. De VSV Breda Airshow komt voort uit een unieke samenwerking tussen Breda International Airport en studenten van de vliegtuigbouwkundige studievereniging (VSV) ‘ Leonardo da Vinci’ van de studie Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft. Zij hebben het gezamenlijke doel om de luchtvaart te promoten bij het Nederlandse publiek.

VSV Breda Airshow

Op de vliegshow zijn nationale en internationale displays te zien in de lucht, daarnaast is er een scala van activiteiten op de grond. Zo is de Koninklijke Luchtmacht aanwezig met een F-16 op het speciaal ingerichte defensieterrein en staan er een Apache en een Chinook in de static line! De TU Delft is vertegenwoordig met een scala aan ‘Dreamteams’ in de TU Delft hangaar. Ook is er een air market waar een verscheidenheid aan luchtvaart gadgets verkocht zal worden. De vliegshow is dus een unieke dag uit voor het hele gezin.

Link:
– www.vliegshow.com

Breda Airshow 2017