donderdag , 25 juli 2024
Catalina PH-PBY

Catalina maakt voorzorgslanding op Lelystad

Lelystad International Airport, 15 augustus 2017 – De Catalina (PH-PBY) van de Stichting Exploitatie Catalina uit Lelystad heeft een voorzorgslanding moeten maken. Even na 14:00 uur kwam er bij de verkeersleiding van Lelystad een bericht binnen dat er problemen waren met het landingsgestel. Even voor 14:30 uur landde de piloot het toestel aanvankelijk op het hoofdlandingsgestel en kwam het toestel kort daarna op de neus tot stilstand.

Het neuswiel is waarschijnlijk niet uitgeklapt geweest, of is pas na de landing bij het neerkomen ingeklapt. De brandweer van het vliegveld was direct ter plaatse om assistentie te verlenen. Er hebben zich – voor zover bekend – geen persoonlijke ongelukken voor gedaan. De schade aan het toestel is gering. De Catalina kwam terug van een vlucht boven de Nationale Indië Herdenking in Den Haag.

De redactie van Vliegen in Nederland kiest ervoor om bij (vlieg)ongevallen en incidenten alleen over de feiten te berichten. Zij onthoudt zich van speculaties omtrent de omstandigheden en/of mogelijke toedracht. Voor verdere informatie verwijst zij naar het/de rapport(en) van de betrokken autoriteit(en). Deze zal/zullen eventueel op een later tijdstip door Vliegen in Nederland worden gepubliceerd.

 

 

 

 

 


Link:

www.catalina-pby.nl