zaterdag , 25 mei 2024
www.ballonfiestabarneveld.nl

Ballonfiësta Barneveld 2017

Barneveld, 16 augustus 2017 – Vandaag gaat op de Koewei de 35e Ballonfiësta Barneveld van start. Dit vierdaagse ballonspektakel (16 t/m 19 augustus) trekt ieder jaar enkele duizenden bezoekers. Deze keer doen er maar liefst 39 ballonnen uit binnen- en buitenland mee. Vooral de ‘special shapes’ trekken veel bekijks.

De organisatie is in handen van de Stichting Internationale Ballonfiësta Barneveld (SIBB). Het doel van de stichting is – naast het organiseren van de Ballonfiësta Barneveld – het aandragen van ideeën en het werven van fondsen voor lokale sociaal-maatschappelijke projecten voor o.a. de plaatselijke belangenverenigingen van de 9 kerndorpen van de gemeente Barneveld.

Het programma vindt ’s avonds tussen 17:30 en 22:00 uur plaats en bestaat uit zes vaste onderdelen, zoals een defilé van de piloten met hun ballonnen, natuurlijk het opstijgen (mits de weersomstandigheden dit toelaten) en er is een spectaculaire ‘nightglow met lasershow’ te zien.

Link:
www.ballonfiestabarneveld.nl

www.ballonfiestabarneveld.nl