dinsdag , 28 mei 2024
Boeing 787-9

Tiende Boeing 787-9 Dreamliner voor KLM

Amstelveen, 23 augustus 2017 – Vandaag verwelkomde KLM haar tiende Boeing 787-9 Dreamliner op Schiphol. Het toestel dat vertrok vanuit Seattle, landde vanochtend om 08.00 uur op de Nederlandse luchthaven. Het toestel draagt de naam ‘Margriet’.

KLM’s Dreamliners zijn vernoemd naar bloemen of bloeiende planten; een typisch Nederlands exportproduct dat daarmee uitstekend bij KLM past. Andere B787’s kregen onder meer de namen Zonnebloem, Anjer, Dahlia en Lavendel. De negende Dreamliner die afgelopen juli werd geleverd draagt de naam ‘Lelie’.

Comfortabeler en milieuvriendelijker
De Boeing 787 produceert minder omgevingsgeluid, verbruikt minder brandstof en stoot daarmee minder CO2 uit. Dit sluit aan bij de doelstelling om in 2020, ten opzichte van 2011, 20% minder CO2-uitstoot te genereren. De Dreamliner bestaat voornamelijk uit koolstofvezelcomposietmateriaal dat makkelijk kan worden gesneden, waardoor het productieproces minder afval oplevert.

Het toestel biedt ook voordelen voor het reiscomfort van de passagier. Zo leidt de hogere luchtdruk in de cabine ertoe dat passagiers met een uitgerust gevoel aankomen. Voor passagiers die tijdens hun vlucht online willen zijn, is er WiFi.

Volgende Dreamliner januari 2018
In november 2015 ontving KLM haar eerste Boeing 787-9 Dreamliner. In januari 2018 verwacht KLM het elfde exemplaar.

Fotografie: KLM – Patrick Kop