dinsdag , 28 mei 2024
Aircrew Training Center

Knab Bank stapt in financiering pilotenopleiding

Nijverdal, 30 augustus 2017 – Studentpiloten kunnen vanaf 1 september 2017 hun opleiding bij het Aircrew Training Center (ATC) financieren via de online Knab Bank. Knab Crowdfunding (powered by Collin) biedt met Pilot Finance een nieuwe financieringsmogelijkheid voor toekomstige piloten.

De Nederlandse ATC vliegopleiding heeft sinds 2013 een samenwerking met Lufthansa – European Flight Training. Lufthansa heeft dit jaar geïnvesteerd in training en aankoop van nieuwe simulatoren en lesvliegtuigen. Voor de nieuwe financieringsmogelijkheid van de ATC vliegopleiding zijn geen aanpassingen gedaan op de vliegtraining. De praktijktraining op het vliegtuig en de theorieopleiding blijven voor het aankomende studiejaar onveranderd evenals de ATC opleidingskosten van € 88.500,- . ATC piloten beginnen de integrated vliegopleiding in Frankfurt.

Het intakegesprek met een commissie voor toelating tot selectie is een eerste bekwaamheidsbeoordeling. Wanneer alle selectietesten en examens goed zijn doorlopen, kan de studentpiloot zich aanmelden bij de Knab Bank en staat de deur voor de ATC vliegopleiding open.