zaterdag , 13 juli 2024
Breda Airshow

VSV Breda Airshow 2017

Breda Airport, 30 augustus 2017 – Op 2 september a.s. vindt op Breda International Airport (Seppe) de VSV Breda Airshow 2017 plaats. Er zijn demonstraties te zien van o.a. de Dutch Thunder Yaks, Leaseweb Extra 330, Tiger Formation, Spitfire & P51 Mustang, Fokker Four, Yak-52 en het Air Combat Europe Display Team.  Bijzonder om te vermelden is het Breitling Wingwalkers team. Zij zal, naast haar eigen display, ook een rondje vliegen met een gelukkige bezoeker als echte ‘wingwalker’.

Ook op de grond is er genoeg te zien en te beleven. Natuurlijk is er een static display en is er ook een afvaardiging van de Koninklijke Luchtmacht aanwezig op het ‘Luchtmachtplein’. Hier is o.a.van alles te vinden met betrekking tot de Luchtmacht en de carrièremogelijkheden bij dit defensieonderdeel. Daarnaast biedt het business-to-business evenement MAVCON (Maintenance Valley Congress) een keur aan interessante sprekers, waarbij de bedrijvenbeurs nu ook gedeeltelijk is opengesteld voor publiek.  Verder is in de TU Delft Hangaar te zien wat er technologisch allemaal mogelijk is.

Breda Airshow

Het eerdergenoemde MAVCON, is een bedrijvenbijeenkomst waarbij een hot-topic wordt besproken. Dit jaar is het thema ‘cross-sectoral collaboration’. Een beurs van de lokale bedrijven die op het vliegveld gevestigd zijn, is voor alle bezoekers aan de airshow toegankelijk, met als doel dat de bedrijven een breder publiek kunnen bereiken en de bezoekers een beter beeld krijgen van wat er zich afspeelt op Breda International Airport.

De organisatie van dit evenement is in handen van een kleine maar enthousiaste groep studenten van de Vliegtuigbouwkundige Studievereniging (VSV) ‘Leonardo da Vinci’, de vereniging van studenten Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft (opgericht in 1945). De studenten werken daarbij nauw samen met Breda International Airport. Bovendien worden zij bijgestaan door een grote groep vrijwilligers, zonder wie, het organiseren van een dergelijke airshow niet mogelijk is.

Link:
– www.vliegshow.com