dinsdag , 28 mei 2024
Vliegveld Hoogeveen

Nieuwe voorzitter bij Vliegveld Hoogeveen

Hoogeveen, 13 september 2017 – Stichting Vliegveld Hoogeveen (SVH) heeft een nieuwe voorzitter. Jur Stavast is de opvolger van Ronald Schnitker. De bestuurswissel vond plaats tijdens het op 9 september 2017 gehouden gebruikersoverleg op het vliegveld Hoogeveen.

Ronald Schnitker trad als voorzitter aan op 1 december 2014 toen het vliegveld in een bestuurlijke crisis verkeerde en het toenmalige bestuur in zijn geheel terugtrad. Onder zijn voorzitterschap zijn de verhoudingen tussen bestuur en gebruikers van het vliegveld hersteld, bloeide het vliegveld weer op en geraakte het vliegveld financieel uit het slop.

Ook de provincie Drenthe en de gemeente Hoogeveen spraken hun vertrouwen uit in de toekomst van het vliegveld. Ronald Schnitker, die sinds vorig jaar voorzitter is van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart, treedt terug om zijn tijd te kunnen besteden aan de belangen van de recreatieve luchtvaart in Nederland. De gebruikers van het vliegveld spraken bij zijn afscheid hun waardering uit voor de open en transparante wijze waarop hij de afgelopen jaren richting gaf aan het vliegveld.

Zijn opvolger Jur Stavast is voor Hoogeveen geen onbekende. Hij begon daar in 1972 zijn politieke loopbaan als CDA-raadslid van Hoogeveen. Jur Stavast was 13 jaar burgemeester in Stadskanaal en was hij statenlid en gedeputeerde van de provincie Drenthe. Ook bekleedde Jur Stavast diverse bestuursfuncties (zo was hij voorzitter van diverse raden van toezicht in de zorg). Op dit moment is hij nog steeds voorzitter van o.a. de Raad van Toezicht Biblionet Groningen. Jur Stavast is sinds eind vorig jaar inwoner van de gemeente Hoogeveen. Door zijn zoon, die een fanatiek parachutist is, heeft hij een speciale band met het parachutespringen op het vliegveld Hoogeveen.

Link:
– www.ehho.nl