donderdag , 25 juli 2024
Farewell Fokker

Boek en bijzondere munt Fokker 70

Met de uitfasering van de Fokker 70 verdwijnt het laatste vliegtuig van Nederlandse makelij uit de vloot van de Nederlandse luchtvaart. De 97-jarige geschiedenis van KLM met Fokker komt hiermee tevens ten einde. Bijdragen van allerlei direct betrokkenen schetsen, samen met uniek fotomateriaal, een beeld van het hoofdstuk dat de beide Nederlandse bedrijven met elkaar schreven.

Vrijwel alle F70’s die in de afgelopen periode bij KLM Cityhopper de vloot verlieten, konden hun vliegende bestaan voortzetten bij een andere operator. Een tweetal diende als donormachine, waaronder de PH-KZT. Een deel van de romp werd voor een wel heel speciaal doel naar de woning van Charley Valette vervoerd, namelijk om er munt uit te slaan in de vorm van herinnering aan de periode waarin KLM met Fokker vloog. Charley klaarde deze stoffige en tijdrovende klus samen met het Hilversumse bedrijf Van Galen Metaalbewerking. 

Iedereen die het boek al heeft besteld, is sowieso verzekerd van deze bijzondere munt en het bijbehorende echtheidscertificaat waarvoor Valentin Ocheda het ontwerp leverde. De munt en het certificaat zijn enkel in combinatie met het boek te verkrijgen.

Iedereen die het boek vóór 29 oktober a.s. heeft besteld, dus vóór de dag van de laatste commerciële vluchten met de blauwe F70’s, ontvangt de munt bij het boek, samen met een echtheidscertificaat. Daarna geldt op is op.

De uitgave die eind oktober 2017 verschijnen, is Nederlandstalig, gecompleteerd met Engelse inbreng. De oplage is gelimiteerd.

Link:
– www.fokker-70.nl