woensdag , 29 mei 2024
LOUVRE ABU DHABI

Etihad airways tekent partnership met Louvre Abu Dhabi

Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, 18 oktober 2017 – Louvre Abu Dhabi heeft vandaag het eerste, exclusieve platina partnership getekend met Etihad Airways. De symbolische ceremonie vond plaats in de indrukwekkende koepel van het museum, bekend van het ‘Rain of Light’- effect.

Het Louvre Abu Dhabi gaat op 11 november 2017 officieel open en vormt een iconisch hoogtepunt voor de stad, zowel op geografisch als op cultureel en toeristische vlak. Het architecturale meesterwerk is een van de weinige universele musea in de wereld, en adembenemend door zowel zijn grootte als het ontwerp.

Zijne excellentie Saif Saeed Ghobash, directer-generaal van het Ministerie van Cultuur en Toerisme van Abu Dhabi:
“Dit belangrijke partnership sluiten we op een bijzonder moment, nu we ons voorbereiden op de grote opening volgende maand. Het Louvre Abu Dhabi en Etihad Airways brengen beide niet alleen mensen van overal ter wereld naar Abu Dhabi, maar hebben allebei ook een universeel karakter. Voor het museum gaat het daarbij om het begrip van menselijke verbindingen vanaf het begin van de mensheid tot nu door middel van kunst. Wij kijken ernaar uit om de opening van het Louvre Abu Dhabi te vieren met de hulp van onze platina partner.”

Etihad Airways werkt als platina partner nauw samen met het Louvre Abu Dhabi op het gebied van brand-partnership, marketing, social media, public relations, events en beurzen, culturele uitwisseling, cargo-support, inflight-programma’s en travel trade-support. Dankzij de goede relatie van Hala, de reisorganisatie van Etihad Airways, met het museum organiseert het speciale reizen.

Peter Baumgartner, Chief Executive Officer van Etihad Airways:
“Het Louvre Abu Dhabi is een universeel instituut, dat de prestaties van de mens op het gebied van kunst, cultuur en mensheid laat zien. Het zal de komende generaties inspireren om naar deze streken te reizen. Etihad Airways en Louvre Abu Dhabi zijn twee hoofdrolspelers in hetzelfde verhaal en we delen een sterke band. Als nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, die over de hele wereld vliegt, verbinden we mensen. Samen met onze partners van het Louvre Abu Dhabi en het Ministerie van Cultuur en Toerisme zijn we er sterk op gericht gasten via ons wereldwijd netwerk naar onze thuisbasis te brengen en ervaringen te creëren die dit geweldige museum centraal stellen.”

Foto: Peter Baumgartner, Chief Executive Officer van Etihad Airways, Manuel Rabaté, directeur van Louvre Abu Dhabi, en ZE Saif Saeed Ghobash, directeur-generaal van het Ministerie van Cultuur en Toerisme, met naast hen leden van de cabin crew van Etihad Airways, vieren het nieuwe partnerschap onder de spectaculaire koepel van het Louvre Abu Dhabi.