dinsdag , 16 april 2024

Vrachtvliegtuig van de baan geraakt op Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport, 11 november 2017 – De Boeing 747-400 van de Turkse maatschappij ACT Airlines vertrok op zaterdag 11 november omstreeks 23.35 uur vanaf vliegveld Maastricht Aachen Airport. Het betrof een vrachtvlucht die werd uitgevoerd voor Saudia Cargo met de bestemming Jeddah. Kort nadat het vliegtuig snelheid maakte om op te stijgen, trok het vliegtuig plotseling sterk naar rechts.

De bemanning kon dit niet corrigeren waarna het vliegtuig van de startbaan raakte en in het gras tot stilstand kwam. De vier bemanningsleden konden het vliegtuig ongedeerd verlaten, het toestel raakte beschadigd. Nadat de vracht en de brandstof uit het vliegtuig waren verwijderd, is het toestel maandagochtend uit het gras getrokken. Het onderzoek is gestart in samenwerking met de Turkse, Amerikaanse en Britse onderzoeksautoriteiten.