vrijdag , 12 april 2024

Apache vliegt tegen hoogspanningskabel

Zoelmond, 13 november 2017 – In Zoelmond is rond 19.00 uur een Apache van de Koninklijke Luchtmacht tegen een hoogspanningskabel gevlogen. Daardoor kampen Culemborg en omliggende plaatsen met een grote stroomstoring. Bij het ongeluk zijn geen gewonden gevallen, meldt de veiligheidsregio.

Gevechtshelikopters van Defensie trainen deze week in het laagvliegen. Dat gebeurt zowel overdag als in de avond. De helikopter heeft een voorzorgslanding gemaakt.

Netwerkbeheerder Liander meldt een storing in onder andere Asch, Beesd, Beusichem, Buren, Buurmalsen, Culemborg, Deil, Enspijk. Est, Geldermalsen, Gellicum, Kapel-Avezaath, Buren, Maurik, Ravenswaaij, Rhenoy, Rijswijk, Rumpt, Tricht, Wadenoijen en Zoelen. Verwacht wordt dat de storing nog tot 21.00 uur zal duren.

Foto: Ⓒ Fernando Bot / Persbureau Heitink